Citara Hotel

  Itálie, Ischia, Forio d'Ischia

Hotel Citara: Letecký zájezd 7 nocí

    Itálie, Ischia, Forio d'Ischia
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Hotel Citara

Hotel Citara *** leží na západním pobřeží ostrova Ischia poblíž města Forio, dvou písečných pláži a slavných termálních parků. 100 metrů od hotelu je veřejný úsek pláže, na jejímž opačném konci je termální park Poseidonové zahrady. Dostanete se k nim pohodlně po chodníku podél pláže.  Po širokém chodníku podél pobřeží dojdete asi třiceti minutovou procházkou do centra města Forio. V okolí je náměstí s restauracemi, kavárnami, bary, obchůdky a stánky se suvenýry. Hotel nabízí komfortní ubytování v pokojích s balkonem, restauraci, vnitřní a venkovní geotermální bazén, panoramatickou terasu s výhledem na zátoku a krásné okolí.

Ubytování

Hosté se zde mohou ubytovat v pokojích typu standard s oknem nebo francouzskými dveřmi v hlavní budově s recepcí a restaurací nebo v hotelové dependanci (20 m od hlavní budovy). Část pokojů má výhled na moře. Ke standardní výbavě patří klimatizace, koupelna se sprchovým koutem a bidetem, vysoušeč vlasů, trezor, TV/SAT a internetové připojení WIFI.

Gastronomie

Středomořské speciality můžete ochutnávat v hotelové restauraci. Snídaně jsou podávaná formou bufetových stolů s nabídkou sladkých a slaných pokrmů. Večeře je formou výběru z menu s bohatým zeleninovým a předkrmovým bufetem.

Bazény

Součástí hotelové nabídky je vnitřní geotermální bazén a venkovní geotermální bazén o teplotě 32 °C a panoramatická terasa s lehátky a slunečníky s výhledy na moře a zátoku Citara.

Hotelové služby a vybavení

Hotel je situovaný do dvou budov vzdálených od sebe ani ne 20 metrů. V hlavní budově se nachází 24 hodinová recepce, hotelová restaurace a vnitřní bazén. Dále je hostům k dispozici společenská místnost, výtah, pronájem aut a internetové připojení WIFI.

Pláž

Pláž Citara leží 100 metrů od hotelu. Je rozdělená na úseky veřejné bez poplatku a na úseky, kde si můžete pronajmout lehátko a slunečník. Cena je různá se liší podle sezóny. V nízké sezoně se účtuje cca 5 € za lehátko, ve střední sezoně 7 € a v nejvyšší sezoně cca 10 €. Veřejná pláž Cava del Isola je vzdálená cca 300 metrů od hotelu (asi 50 schodů).

Zvířata

Hotel umožňuje ubytování se zvířetem  (na vyžádání). 

Letecká doprava

V ceně zájezdu je letecká doprava z Prahy příp. Katovic nebo Vídně do Neapole a zpět. Přibližné letové časy jsou v časovém rozpětí SOBOTA 8:00 - 11:00 / SOBOTA 6:00 - 14:00 prostřednictvím letecké společnosti Smartwings. Týden před odletem dodáme pokyny na cestu a letenky, kde budete mít uvedené aktuální letové časy.

Pozn. Lety mohou být alternativně nabízeny také na pravidelné lince Wizzair s odlety Praha-Vídeň-Katowice.

Destinace

Ischia je sopečný ostrov v Neapolském zálivu v Itálii. Patří mezi nejkrásnější ostrovy celého regionu. Charakterizuje se hornatým povrchem, čistým mořem, členitému pobřeží, krásnými plážemi a  bohatou vegetací,  díky které získal přezdívku “zelený ostrov”. Je známý svými termálními vodami bohatými na minerály. Pomáhají léčit pohybový aparát, revmatické a gynekologické onemocnění, bronchitidu, astma, kožní choroby a využívají se také u rehabilitací po chirurgických zákrocích.

Na východě ostrova se pod mořským dnem na pláži Cartaromana nacházejí pozůstatky římské říše. Z pláže je výhled na středověký Aragonský hrad, který je s ostrovem Ischia spojen kamenným mostem. V nedalekém paláci Palazzo dell'Orologio z 18. století sídlí Muzeum moře, které se věnuje tradici rybolovu na Ischii. Na severovýchodě sousedí Ischia s nejmenším ostrovem neapolského zálivu, ostrovem Procidou, který se přezdívá ostrov citronů a námořníků. V 16. století zde vznikla jedna z nejstarších námořních akademií na jihu Itálie.

Nejvyšší horou Ischie je Monte Epomeo (787 m.n.m).

Ischia je správně rozdělena do 6ti městských oblastí, hlavní město Ischia Porto, Casamicciola Terme, Forio d´Ischia, Serrara Fontana s malebným Sant Angelo a Barano d´Ischia.

Ischia je známa především jako lázeňský ostrov, nadchne ale i milovníky horské turistiky, historie a aktivního odpočinku. Na Ischii je celkem osm lázeňských termálních komplexů. Mezi největší a nejznámější patří Poseidonovy zahrady v zálivu Citara na západním pobřeží. Součástí je pětadvacet bazénů s minerální vodou různého složení a teploty, s mořskou i se sladkou vodou a soukromá pláž.

Západní pobřeží

Na západním pobřeží leží také největší a nejnavštěvovanější rekreační centrum na ostrově Forio d Ischia. V minulosti bývalo nejčastějším cílem pirátských nájezdů. Ve městě je nejvíce strážních věží a také nejvíce kostelů. Nejslavnějším, známým z filmu Nebožtíci přejí lásce, je kostel Santa Maria del Soccorso. V létě se můžete slunit na několika velmi oblíbených plážích: Citara s termálním parkem Poseidonovy zahrady, Cava dell Isola (přezdívaná jako pláž mladých), Chiaia, San Francesco nebo v zátoce Scanella u hotelu Grazia alla Scanella s menší restauraci a dvěma bazény..

Nad zátokou Citara leží skalnatý výběžek Punta Imperatore s jediným majákem na ostrově. Tato oblast je známá pro svou vinařskou tradici. 60% ostrovní produkce vína pochází právě z tohoto regionu. Mezi nejznámější patří víno Levante.

Za návštěvu určitě stojí krásné botanické zahrady La Mortela s otevřeným řeckým amfiteátrem, romantickými jezírky, thajským altánkem, voliérou s papoušky a chrámem slunce.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Citara Hotel ***
Typ pláže: písčitá
Vzdálenost od pláže: 160 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 341 971
dnes 8–19 h

Lokalita

Itálie

Itálie je jeden z nejbohatších států Evropy co do přírodních i kulturních zajímavostí. Země na Apeninském poloostrově je krajinou nekonečných horských masivů, dlouhých písčitých pláží a bohaté historie. Hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř území se nacházejí dva vnitřní ministáty San Marino a Vatikán. Břehy Itálie omývá celkem pět moří: Jaderské, Jónské, Tyrhénské, Ligurské a Středozemní moře. Délka pobřeží je závratných 7 600 km.

Může se pochlubit svými dějinami, kulturními i přírodními krásami, z nichž 51 je zapsáno do seznamu památek UNESCO. Z přímořských regionů lze doporučit nejvíce oblíbené Benátsko, dále ale také Kalábrii, Palmovou riviéru, Toskánsko, Abruzzo apod. V zimě je Itálie lyžařským rájem, vyznavači zimních sportů z celého světa míří hlavně do Trentina - Alta Adige, Jižního Tyrolska, nebo propojených gigantů Dolomiti Superski a Sella Rondy. Benátky a Řím jsou zase jedněmi z nejoblíbenějších cílů vyznavačů eurovíkendů.

Itálie - více informací