Hotel Czech House - Moscow

  Rusko, Centrální federální okruh, Moskva

MATIČKA MOSKVA

    Rusko, Centrální federální okruh, Moskva
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis zájezdu:

Rusko / Moskva. Moskva je největším městem Ruska a bývá právem považována za jeho odvěké centrum. Sami Rusové město přezdívají „třetí Řím“ nebo „matička Moskva“. Moskva je nejsevernější megalopole na světě. Město nabízí jak klasické Rusko, které známe ze starých ruských filmů a knih, tak i působivé a moderní stavby 21. století. Moskva je především městem značných rozdílů. Naleznete zde obrovské obchodní domy – paláce konzumu, které známe ze západní Evropy, ale také prastaré památky. Mezi nejznámější patří Rudé náměstí. Podobné náměstí asi nenajdete nikde na světě. Rozkládá se na ploše 70 000 m2, je dlouhé 695 m a široké 130 m. V dobách studené války bylo toto místo dějištěm pompézních vojenských přehlídek, ukazujících sílu Sovětského svazu. Dnes je Rudé náměstí častým cílem turistů i obyvatel Moskvy, kteří se zde rádi jen tak procházejí. Je plné zajímavých staveb, jež stojí za návštěvu. Tou nejvýraznější je Chrám Vasilije Blaženého – postavený v 16. století ve stylu klasické ruské architektury. Dále zmiňme Spasskou věž z 15. století, přes níž vjížděli do Kremlu carové i návštěvníci dvora. Historické centrum, Kreml a Rudé náměstí, je od roku 1990 na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Milovníkům historie také doporučujeme návštěvu Státního historického muzea s 20 000 exponáty. Minout samozřejmě nelze ani Mauzoleum V.I.Lenina a luxusní obchod GUM. Moskva je samozřejmě plná dalších zajímavých památek. Zapomenout nelze například na Chrám Krista Spasitele, který byl postaven na konci 19. století a poté byl na příkaz Stalina zbourán za účelem stavby velkého Paláce Sovětů. K tomu však nakonec nedošlo a na místě byl vybudován velký plavecký bazén Moskva. Palác byl vystavěn až po pádu Sovětského svazu v roce 1997 za 300 milionů dolarů od ruských podnikatelů. Kromě starobylých památek můžeme v Moskvě najít samozřejmě i plno moderních staveb a míst. Mnoho z nich bylo zbudováno v dobách socialismu a připomínají tyto kruté časy. Navštívit se vyplatí tzv. Stalinské mrakodrapy, vystavěné v monumentálním stylu sovětských měst zvaném „triumfalismus“. Mezi ně patří například Lomonosova státní univerzita nebo Hotel Ukrajina.

Program zájezdu

1. den: Praha–Moskva
Dopoledne odlet z Prahy, přílet do Moskvy, uvítání průvodce na letišti, transfer, základní info o Moskvě, ubytování v hotelu.

2. den: prohlídka Moskvy
Snídaně, celodenní prohlídka města s česky hovořícím průvodcem. Okružní jízda vás seznámí s nejznámějšími pamětihodnostmi Moskvy, uvidíte Lomonosovu státní univerzitu na Vrabčích horách s panoramatickým výhledem na město, Park Vítězství, Vítězný oblouk, světoznámou čtvrť umělců Starý Arbat a historickou Tverskou třídu.

3. den: prohlídka Moskvy
Snídaně, půldenní prohlídka Moskvy s česky hovořícím průvodcem – Rudé náměstí s jeho nejvýznamnějšími památkami – Chrám Vasila Blaženého, Kazaňská katedrála, Leninovo mauzoleum, Spasská věž. V odpoledních hodinách fakultativně možnost navštívit Treťjakovskou státní galerii – nejvýznamnější galerii ruského umění na světě.

4. den: Moskva - Praha
Snídaně, volný program, transfer s průvodcem na letiště, odpoledne odlet do Prahy.

V ceně zájezdu je zahrnuto

  • 3 noci ve dvoulůžkových pokojích 3* hotelu se snídaní, letecká doprava včetně všech poplatků, zákonné pojištění CK, 2× prohlídka Moskvy s česky nebo slovensky hovořícím průvodcem, transfer z/na letiště.

V ceně zájezdu není zahrnuto

  • Cestovní pojištění, vstupní vízum do Ruska cca 2 400 Kč, fakultativní výlety nad rámec programu a spropitné.

Upozornění

  • Minimální počet účastníků nutných k realizaci zájezdu 18 osob. Změna programu vyhrazena. Pro držitele pasu ČR je do Ruska nutné předem zajištěné vstupní vízum, které CK zajistí na požádání za 2 400 Kč/osoba. Nejpozději 30 dnů před odletem je nutné dodat vyplněnou žádost o vízum, 1x aktuální barevné foto (35 x 45 mm na čistě bílém pozadí) a doklad o sjednaném cestovním pojištění.

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 476 857
dnes 8–19 h